Home / Новини / Skoda на пазара в САЩ през есента на 2017

Skoda на пазара в САЩ през есента на 2017

Новият кросоувър Skoda Kodiaq е само началото на изпълнение на разширен план за производство на други SUV модели.

Все по-вероятно става, че Skoda ще се появи в Северна Америка, което се очаква да стане факт през есента на 2017, казва шефът на марката Бернхард Майер.

Стартирането на всъдехода Skoda Kodiaq,заедно с агресивната SUV стратегия за следващите пет години открива възможността чешката марка да се появи на втория по големина в света автомобилен пазар след Китай. “Днес ние присъстваме на 102 пазара в целия свят и ако се върнете през годините може да видите, че първоначално разширявахме присъствието си на изток – към Китай, Русия, Индия и т.н.”, каза Майер. “Сега вече можем да отиваме още по на запад и да умножим възможностите си.”

Майер потвърди , че е в ход цялостен анализ за динамиката на пазара в Америкат, преди Skoda да реши да се ангажира със стартирането в САЩ.

“Нашата бизнес стратегия е разработена до 2025 г., а всяка нова стъпка изисква успех,” каза той. “Само тогава можем да инвестираме в нови сегменти, да навлизаме на нови пазари и да останем начело на нововъзникващата дигитализация на нашата еко система.”

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...