Home / Новини / Skoda намекна за предстоящ дебют на голям кросоувър

Skoda намекна за предстоящ дебют на голям кросоувър

В една от социалните мрежи чешката компания Skoda публикува неголям тийзър, под който пише “това е нещо голямо и ще се появи скоро”. Може би става дума за нов кросоувър, изграден върху модулната платформа MQB, която е в основата на Tiguan. Известно е, че според най-новите данни чехите наричат автомобила Kodiak.Най-вероятно по-подробна информация и снимки на всъдехода чехите ще разсекретят в близко бъдеще, а Kodiak ще направи своя публичен дебют през октомври по време на автомобилното изложение в Париж.

Снимки на модела никой не е виждал до момента. Главният дизайнер на марката Йозеф Кабан заяви, че отвън кросоувърът ще бъде самобитен и няма да прилича на уголемен Yeti.

Според предварителна информация дължината на Kodiak ще бъде 4,75 м. Поначало ще се предлага само петместен вариант, но по-късно ще се появи и конфигурация със седем седящи места.

В двигателната гама ще влязат три бензинови двигателя: 1,4 със 150 к.с. и двулитров (180 и 220 к.с.), както и дизелови двигатели със 150 и 184 к.с. Освен това на разположение ще има и хибридна версия.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...