Home / Новини / Skoda избра нов главен дизайнер

Skoda избра нов главен дизайнер

Новият главен дизайнер на компанията Skoda стана Оливер Стефани, който преди това е заемал позицията на главен дизайнер по екстериора на концерна Volkswagen Group. Това съобщава пресслужбата на чешката марка.

53-годишният немски специалист работи във Volkswagen от 2002 г. насам. През това време той е бил отговорен за появата на много серийни модели, както и редица концептуални автомобили. По-специално, Стефани изигра ключова роля в създаването на моделите up!, Polo, Jetta, Tiguan, актуалния Golf, както и редица прототипи от електрическата фамилия ID.

Според изпълнителния директор на Skoda Бернхард Майер Стефани ще помогне на компанията да бъде разработено ново поколение автомобили, в което широко ще се прилагат цифрови и електрически технологии. До 2025 компанията Skoda планира да лансира най-малко четири “зелени” модела, включително електрически кросоувър и спортен автомобил.

По-рано главен дизайнер на компанията Skoda беше Йозеф Кабан, който отскоро се присъедини към компанията BMW. Словашкият специалист разработи обновения външен вид на моделите Citigo и Rapid, както и създаде дизайна на кросоувъра Karoq, който замени модела Yeti.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...