Home / Новини / 23 нови автомобила Skoda за Специалната куриерска служба

23 нови автомобила Skoda за Специалната куриерска служба

В петък, 07 Март 2008 г., на официална церемония на площада на храм-паметник „Александър Невски”, пред паметника на Незнайния воин, Министърът на Държавната Администрация – г-н Николай Василев тържествено връчи ключовете от 23 нови автомобила Skoda на Специалната Куриерска Служба.Бе отслужен водосвет за успешно и безаварийно използване на новите автомобили при изпълнение на функциите и задачите на СКС, свързани с приемането, пренасянето и доставката на кореспонденция, съдържаща класифицирана информация.

В тази връзка автомобилите са специално оборудвани за повишаване на сигурността и защитата на багажното отделение според АСО „Директива за сигурност AD 70-1” на куриерската организация на НАТО, както и с необходимите екстри за удобното пътувате на служителите – климатик, ABS, въздушни възглавници и централно заключване. Закупените нови автомобили Skoda са от моделите Octavia и Fabia, съответно 7 автомобила Octavia и 16 автомобила Fabia. Моделите Octavia са допълнително снабдени с решетка, отделяща багажното простронство от купето. Всички автомобили имат допълнително заключване на 5-та врата и затъмнение на задните стъкла.

Автомобилите са с дизелови двигатели – 1.9 TDI за моделите Octavia и 1.4 TDI за моделите Fabia, които съчетават отлични динамични характеристики и икономичен разход на гориво.

Министърът на Държавната Администрация г-н Николай Василев изрази удоволетвореността си от новото попълнение на автопарка на СКС, който още през 2006г бе обновен отново с нови автомобили Skoda Fabia и Skoda Octavia.

източник: ams.bg, снимка: Дирекция СКС

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...