Home / Статии / TestDrive на ŠKODA KODIAQ и ŠKODA OCTAVIA Facelift

TestDrive на ŠKODA KODIAQ и ŠKODA OCTAVIA Facelift

На 18 март 2017 г., на VIP паркинга на София Ринг Мол, вносителя на Шкода за България Еуратек ООД проведе тестдрайв на новата Skoda Kodiaq и фейслифта на Skoda Octavia 3. Времето беше с нас, слънчево, макар и ветровито. Имайки предвид, че седмица по-рано беше студено и дъждовно. Тестови коли имаше много, но както се вижда и от снимките – гостите на мероприятието също бяха много. Още преди обяд свършиха часовете за записване за тесдрайв на Kodiaq. Аналогичното се случи малко по-късно и с Octavia. Домакините от Еуратек бяха създали отлична организация. Кетъринга, музиката и аранжимента на паркинга бяха на много високо ниво. Бяха осигурили и кула за катерене за малките гости на тестдрайва. Имаше и обособено офроуд трасе за Kodiaq, по което калта беше в изобилие.

Skoda Kodiaq оправда всички очаквания след грандиозната му премиера наскоро. Тестовите бройки бяха с различни нива на оборудване. Модела е много просторен и удобен както на първия ред, така и на втория ред седалки. На една от снимките по-долу се вижда как Марто (mrt) се чувства удобно зад шофьорската седалка, която беше дръпната в крайно задно положение. Kodiaq ни изненада приятно с редицата удобства, глезотийки и аксесоари, които предлага. Включително и възможността за постоянната връзка със смарт устройство (телефон или таблет). На екрана на телефона си дори може да видите зададен периметър, който ако бъде напуснат, Kodiaq ще ви информира за това.

Фейслифта на Skoda Octavia 3 получи в последно време критики към дизайна на фаровете, основно на база снимки в интернет пространството. На живо, обаче, колата е красива и разделените фарове внасят разчупена и модерна визия на цялата предница. С колеги от клуба се повозихме на една от тестовите бройки. Умишленно седнах отзад, за да се убедя, че дори за по-едри хора, аналогично на Kodiaq, пътуването на втория ред седалки на дълги разстояния ще бъде комфортно. Дизайна на интериора, типично за Skoda, е разчупен, функционален и красив.

x

Check Also

Шкода клуб България на VW Фест 2018г.

На 17 и 18.03.2018г. в Интер Експо Център, гр. София, се проведе ...