Home / Статии / Шкода клуб България на VW Фест 2018г.

Шкода клуб България на VW Фест 2018г.

На 17 и 18.03.2018г. в Интер Експо Център, гр. София, се проведе ежегодния и 9-ти подред VW Фест, организиран от Клуб на привържениците на Фолксваген в България. Събитието отново премина под мотото “От фенове за фенове”. Гостите имаха възможността да разгледат различни модели на VW, Audi, Skoda, Ceat и Porshe – личните автомобили на участниците в мероприятието, доработките по тях, тунинга и персонализирането им.

Миналата година Шкода клуб България показа на VW Фест Шкода 130LR (реплика), направила най-бързата обиколка на писта Дракон, с. Калояново, надпреварвайки се дори с далеч по-мощни представители с марката Шкода. Собсвеност е на нашия приятел от гр. Пловдив Димитър Ников. Повече информация за автомобила му, както и видео от VW Фест 2017 може да намерите на тази страница (кликнете). Тази година продължваме с “най-“. Този път заложихме на разликата в годините.

За поредна година присъствието на Skoda беше изключително силно и на топ ниво. Гостите можеха да видят най-старата Шкода, показвана досега на феста – Skoda Felicia, модел 1959 г. Колата е отлично реставрирана до най-малкия детайл, във вариант кабрио, с красив гюрук, който по време на изложението беше прилежно сгънат, за да разкрие красотата на белия салон, контрастиращ с червения цвят на автомобила. Собственик и реставратор на това бижу е г-н Александър Александров, от гр. София. Колата привличаше вниманието на различни поколения, които й отделиха заслужено внимание и поздравяваха собственика й за прекрасното състояние на автомобила.

Скачайки напред във времето с близо 60 години разлика, Шкода клуб България зарадва посетителите на VW Фест 2018 с Skoda Superb, модел 2017г. Това е най-новата Шкода, представяна в историята на феста. Автомобила е в топ изпълнението Laurin & Klement, екстериорно обзаведен със Sport Line пакет и допълнително персонализиран от собственика му, г-н Георги Кожухаров от гр. Пловдив. Ярко червения цвят, в комбинация с черните детайли, придава изключително красива визия и динамичен дух на автомобила. Гостите имаха възможността да видят нагледно лукса и просторното вътрешно пространство, което предлага лимузината, както и огромния багажник – критерии, по които Skoda Superb е без аналог в своя клас.

Някъде по средата, между годините на производство на изложените Skoda Felicia и Skoda Superb, Шкода клуб България показа един тепърва стартиращ проект на нашия колега Константин Кузмов (malkiq). Автомобила е Skoda 100S с окачване, свалено толкова ниско до земята, колкото може да го направи само Коцето. Ако я свали с още 1см, ще започне да стърже по асфалта. Обновения салон и перфектно направените джанти контрастираха с допълнителното състаряване на екстериора на колата. Същинската работа по тази Skoda 100S тепърва ще започва. Убедени сме, че крайният резултат ще надхвърли очакванията на всички фенове на модела и марката. С удоволствие ще ви я покажем на някое от следващите ни участия и мероприятия. Искам да ви припомня, че през 2013г. Коцето представи на тогавашния VW Фест един уникален бял Skoda Felicia пикап, в който беше вложил изключително много време и труд по ръчната изработка на част от детайлите.

Силното участие на Шкода на VW Фест 2018 продължава. В буквалния смисъл. Гостите на феста с респект оглеждаха колите на Искрен Иванов (Skoda Octavia 3 vRS) и Младен Господинов (Skoda Octavia 1 1.8T). След множество доработки по интериор, екстериор и двигател, тези два автомобила са без аналог в България. И са най-мощните Шкоди, присъствали на VW Фест. Колата на Младен е участвала на VW Фест 2014, но от тогава до днес по двигателя са извършени множество подобрения, заслужаващи вниманието и през 2018-та година. Участието на тези две коли не е от името на Шкода клуб България, което всъщност е само подробност, която следва да бъде отбелязана. По-важното е, че Шкода за поредна година имаше какво да покаже и успя да зарадва гостите на VW Фест 2018, изваждайки пред публика уникални автомобили. Това важи и за другите две коли от тазгодишния фест. Димитър Загоров отново показа своята Skoda 120L, участвала вече на VW Фест 2011. Но 7 години по-късно публиката отново й се зарадва. Другият автомобил е на Боби Радев, Octavia 2 vRS, който е с първо участие на VW Фест.

Шкода клуб България, от името на всички фенове на марката, изразява своята благодарност на Георги Кожухаров, Александър Александров и Костадин Кузмов за великолепното представяне на Шкода на VW Фест 2018-та година.

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...