Home / Статии / Шкода клуб България на VW Фест 2016г.

Шкода клуб България на VW Фест 2016г.

В периода 26-27 март 2016г., в Интер Експо Център – София се проведе ежегодния и 7-ми поред VW фест. Изложението стартира своето първо издание през 2010 г. и до днес запазва интересното си мото “От фенове за фенове”. През годините сдружение “Клуб на привържениците на Фолксваген в България”, по-познато като VWclub.bg, успя да развие това събитие и фестът се превърна в традиция, която завладява хиляди привърженици на добре поддържаните автомобили. Целта на мероприятието е да събере и представи на посетителите едни от най-добрите екземпляри с марката VW, като организаторите не се ограничават в подбора само до българските автомобили, а канят всяка година и представители на чуждестранни клубове. Също така, по традиция, на феста са поканени да покажат свои коли клубовете на Audi, Seat и разбира се Skoda. Като официален шкода форум и шкода сайт за почитателите на марката, екипът на Шкода клуб България всяка година гостува на VW фест с красиви, мощни, класически и най-вече отлично поддържани автомобили. Тази година решихме да разчупим традициите. Освен да покажем на гостите на феста наши клубни коли, екипът ни се зае с реализацията на идея, която до сега на VW фест не беше реализирана от никой клуб. Наред с двата прекрасните класически модела на Шкода и една красива бегачка Octavia 1, успяхме да пресъздадем интересен планински лагер, в центъра на който, обуто в огромни офроуд гуми и качено с едното колело на рампа, стоеше паркирано клубно Yeti. До него разпънахме палатка, пред която сложихме маса, столове, барбекю, къмпинг аксесоари и принадлежности. Понеже бяхме сред високопланинската природа, в близост до река, не пропуснахме да поставим “на сянка”, частично скрита под Yeti-то, надуваема лодка. Разбира се, за свободното време на лагеруващия собственик на колата, типично в офроуд стил, паркирахме и един радиоуправляем модел Traxxas E-Revo Brushless Edition – 100% фабрично водозащитен, с максимална скорост 115 км/ч., и той обут с офроуд гуми. Предвид посещаемостта на отреденото ни от организаторите изложбено място, интереса към всичките ни коли и многото усмивки около палатката, смятам, че успяхме да заинтригуваме гостите на VW фест. Получихме и адмирации от нашите домакини за разчупената и интересна визия по тазгодишното ни клубно представяне и им благодариме за високата оценка. Няма да пиша за закачките и веселбата около нашите коли по време на VW Фест 2016, които не спряха през двата дни. Повече за тях, включително и снимки, може да намерите на страниците на нашия шкода форум.От името на Шкода клуб България, целия екип и приятели, които участваха на изложението, искам да благодаря нашите домакини и организатори от VWclub.bg за поканата и гостоприемството. Надяваме се и догодина да бъдем част от това традиционно събитие, за да можем да реализираме следващото ни представяне и импровизиране на кът, за който вече имаме идеи.

Отново от името на целия екип благодаря на автоцентър Трансексперт (има тема за тях във форума) за цялостната и безвъзмездна подкрепа, без която нямаше да направим толкова успешно планинското кътче. Благодариме ви за оказаното съдействие и предоставяне на контакт с вносителя на гуми Hercules, за монтажа им на джанти, осигурени от вас, както и за транспортирането им до Интер Експо Център.

Благодариме и на MD Commerce, официален вносител на офроуд гуми Hercules и Ironman, джанти Braid и офроуд аксесоари и части, разполагащи с най-добрата за България сервизна база за подготовка на офроуд автомобили, за безвъзмездното предоставяне на гуми Hercules, с които обухме Yeti-то и му придадохме неповторимата офроуд визия.

Благодариме на всички приятели и гости, които посетиха кътчето на Шкода клуб България и се забавляваха с нас през двата дни на феста.

И не на последно място, отново от името на Шкода клуб България, искам да изкажа огромна благодарност на Сашо (sanndeto), Иво (b3lq7a), Жорката (joro-120L) и Косьо (Galliard33), които тази година с колите си представиха достойно нашия шкода форум и шкода клуб.

Още снимки, от които лъха много настроение, може да намерите във форума ни, в тази тема.

x

Check Also

Шкода клуб България на VW Фест 2018г.

На 17 и 18.03.2018г. в Интер Експо Център, гр. София, се проведе ...