Home / Superb 3 / Чехите умуват над Skoda Superb, версия RS

Чехите умуват над Skoda Superb, версия RS

Ако дискусията приключи успешно, през 2018 г. може да се появи спортната версия на Superb.

Генералният директор на Skoda Бернхард Майер каза пред журналисти, че по-големите модели на марката са “сериозен потенциал” за VRS (RS) версии. Това признание е в противоречие с прозвучалото по-рано изявление, че компанията не се нуждае от “гореща” версия на Superb. Наред с това трябва да припомним печалната история с хот хеча Fabia RS, който при смяната на поколението изчезна от гамата на Fabia заради много слабото търсене.

Моделът Skoda Superb Sportline има по-ниско шаси с 15 мм, тъмни лети джанти (18-инчови или 19-инчови по избор), тонирани задни стъкла.

Що се отнася до Superb, клиентите към момента могат да получат пакет Sportline. Това основно се свежда до външни доработки и няма как моделът да бъде наречен RS.

Единствената “гореща ” версия в гамата на Skoda сега е Skoda Octavia RS, която може да бъде във варианти лифтбек или комби. Тя, между другото, се радва на много добър интерес от страна на клиентелата.

“Това не е въпрос на техника, казва Майер, – имаме нужда от бизнес обоснование”. В този смисъл той обяснява, че големите модели по-лесно могат да бъдат доработени като RS-версии, отколкото малките – на по-големите модели по-лесно може да бъде добавена допълнителна мощност. Ако дискусията, която в момента се провежда сред топ мениджърите на марката, приключи успешно, през 2018 г. на пазара може да се появи модел, наречен Skoda Superb RS, а през 2019 г. защо не и Kodiaq RS. Майер е категоричен, че завръщане на Fabia RS в каталога на марката няма да се случи, въпреки че производителят се отнася с уважение към феновете на този модел, които желаят неговото възобновяване.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...