Home / Новини / Продължават тестовете на Roomster под маската на Touran

Продължават тестовете на Roomster под маската на Touran

Skoda Roomster е на немския пазар от 2006, като през 2010 претърпя лека доработка. През 2015 стартира най-новото поколение на Roomster, но разбира се, не като комби с висок таван, а като класически ван.Skoda Roomster, която би могла да дебютира на Парижкия автомобилен салон, беше заснета в Швейцария под каросерията на сегашния Touran. За новия Roomster са възможни в момента два сценария. Едно е ясно, моделът вече няма да се базира на платформата на Fabia.

Много евтина алтернатива би могло да бъде адаптирането на сегашния модел Caddy. Той се базира на старата модифицирана платформа на VW Golf V и все още има листови ресори и твърда ос в задната част. Проблематично е дали Skoda ще може да продаде на своите клиенти тази много стара технология, облечена в нов дизайн.

Втората алтернатива би била Skoda Roomster да бъде конструирана върху MQB платформата на следващия Touran. Разбира се, малко по-скъпа, но тази версия отговаря на по-високите изисквания на Skoda, дори и да се окаже вътре в концерна конкурент за Touran.

Разбира се, на базата на MQB новата Skoda Roomster ще стане значително по-лека и по-обемна. По-специално, ще се увеличи значително пространството за краката на седящите отзад пътници и обема на багажника обем. По отношение на двигателите, Skoda Roomster отново ще се възползва от палитрата на VW.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...