Home / Новини / През февруари 2014г. Skoda увеличи продажбите си с 4,6%

През февруари 2014г. Skoda увеличи продажбите си с 4,6%

Независимо от световната криза на автомобилния пазар, според официалните данни Skoda е успяла да продаде с 4,6% повече коли, отколкото за същия месец на миналата година.Що се отнася до Европа, ръстът на реализираните продажби на чешката марка са скочили съответно с 16%. Стабилни са позициите на Skoda и на другите големи пазари извън Стария континент, в Русия например през миналия месец са продадени 6400 автомобила, което и със 100 единици повече в сравнение с със същия месец на миналата година.

Най-търсеният автомобил Skoda през февруари е моделът Octavia – като цяло през миналия месец са били продадени 26 400 коли (-2%). На второ място се нарежда Rapid с показател от 12 800 броя (ръст от 212,1%). В тройката попада и Fabia (12 200 коли, – 21,2%).

По-рано бе съобщено, че моделната гама на Skoda ще бъде разширена с нов крос оувър през следващата година. Предполага се, че новият модел ще получи името Snowman и ще заеме място в гамата над Yeti. На пазара се очаква да се появи в средата на 2016 г.

Всъдеходът ще бъде произвеждан в завода в чешкия град Квасина, където сглобяват моделите Roomster, Yeti и Superb. Автомобилът ще бъде построен върху модифицираната платформа MQB и ще има двигатели с работен обем от от 1,4 до 2,0 литра.

източник (без снимката): ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...