Home / Karoq / Още подробности около новия ŠKODA KAROQ

Още подробности около новия ŠKODA KAROQ

Името и изписването на новия модел на ŠKODA произлизат от езика на Алутик, местно население, което обитава остров, южно от брега на Аляска. То е комбинация от от думите ‘KAA’RAQ’ (автомобил) и ‘RUQ’ (стрела). Името е взаимствано от изписването на ŠKODA KODIAQ и по този начин, ŠKODA създава своята нова номенклатура за настоящите и бъдещите си SUV модели. ŠKODA KAROQ ще бъде показан пред публика за първи път в Стокхолм на 18 май, представяйки и поредния важен момент в SUV кампанията на чешкия бранд.

„ŠKODA KAROQ е напълно нов SUV, който налага нов стандарт за нашия бранд и за сегмента. С този нов SUV, ние правим следващата, напълно логична крачка в нашата SUV стратегия”, каза изпълнителният директор на ŠKODA, Бернхард Майер. „ŠKODA KAROQ впечатлява със своята уникална идентичност. Освен, че е носител на характерните ŠKODA предимства, той представя и новия емоционален дизайнерски език на бранда за моделите от компактния SUV сегмент.”, добавя Майер.

Както и преди, със ŠKODA KODIAQ, жителите на остров Кодиак послужиха за вдъхновение при избора на името на ŠKODA KAROQ. Координатите на отдалечения архипелаг, южно от бреговете на Аляска са 57°N и 153°W, а дивата му, девствена природа спира дъха. На езика на местното население от племето Алутик, „автомобил” е ‘KAA’RAQ’. Те използват думата ‘RUQ’ за „стрела”, което е основният елемент в логото на ŠKODA и символ на динамиката на бранда. Името на новият компактен SUV на ŠKODA – ŠKODA KAROQ е резултат от въздействащата комбинация от двете думи от езика на Алутик.

„За нас бе важно да дадем въздействащо име на нашия нов SUV. То е и част от подхода ни при подбор на имената на всички наши модели от SUV сегмента.”, каза Вернер Айхорн, член на борда по Маркетинг и Продажби. „В същото време, ние създаваме забележителна и запомняща се стойност за своите клиенти”, добавя Айнхорн.

x

Check Also

Шкода клуб България на VW Фест 2018г.

На 17 и 18.03.2018г. в Интер Експо Център, гр. София, се проведе ...