Home / Rapid / Новият Skoda Rapid Spaceback ScoutLine е вече разкрит

Новият Skoda Rapid Spaceback ScoutLine е вече разкрит

Skoda показа високопроходима версия на своя Rapid Spaceback, наречена ScoutLine. Моделътще влезе в продажба в Европа през юли тази година. ScoutLine предлага по-внушителна визия в сравнение със стандартната версия на автомобила и е предназначен, според Skoda, да помогне на чешката марка да изгради по-емоционална връзка със своите клиенти.Стайлингът на новия модел ScoutLine включва нов дизайн на предната и задната броня, които са оформени като на офроуд автомобил, както и нови странични прагове и фарове за мъгла . Автомобилът може да се поръча или с 16-инчови, или със 17-инчови черни алуминиеви джанти.

Каросерията на автомобила е изработена от пластмаса и алуминий. Също така моделът получа двойно задвижване, допълнителна защита на шасито и увеличен пътен просвет.

Мощността ще дойде от вече познатите двигатели от гамата на Rapid Spaceback, въпреки че в нея не влизат икономичните мотори на марката от фамилията Greenline. Трите бензинови агрегата ще имат мощност от 89 к.с. до 123 к.с., а двата дизелови двигатели предлагат 89 к.с. и 114 к.с.

Skoda ориентира Rapid Spaceback ScoutLine към по-младите клиенти на марката за разлика от традиционната клиентска база. Тази тактика чешкият производител проведе и по-рано като пусна спортния Monte Carlo, версия на Rapid Spaceback през 2014 г. и подобна версия със същата емблема върхуа Fabia през февруари тази година.

От Skoda посочват, че компанията е продала вече повече от 105 000 автомобила Rapid Spaceback в Европа от стартирането на автомобила през 2013 г., в това число 72 400 единици, продадени през миналата година.

Цените за модела ще бъдат обявени по-късно.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...