Home / Fabia 3 / Новият хечбек Skoda Fabia ще хвърли камуфлажа през есента

Новият хечбек Skoda Fabia ще хвърли камуфлажа през есента

Третото поколение на Skoda Fabia с пет врати ще се появи на пазара в различни страни още в края на тази година или в началото на следващата, след официалния дебют на салона в Париж през октомври 2014 г. Отвън новият модел е изпълнен в духа на последните модели на марката.Радиаторната решетка и предните светлини на новата Fabia приличат на тези на лифтбека Rapid.
Двигателната гама по-скоро ще е аналогична с моторите на обновения хечбек Polo. Откроява се еднолитровият трицилиндров агрегат с мощност от 60 к.с., а на върха е 1,4 TSI със 150 конски сили. А що се отнася до „горещата” версия RS, чехите ще се откажат от нея, поради ниското пазарно търсене.

Добре информирани източници наричат платформата на Fabia – MQB-A. Всъщност това e по-къса версия на универсалната моделна платформа на Volkswagen, която ще бъде използвана и при следващото поколение на Polo.
Големите ъгловати фарове на Fabia навяват асоциация с петвратия Rapid, или по скоро с Rapid Spaceback. На дължина новият модел трябва да е по-дълъг от актуалната Fabia (а тя е дълга точно 4 метра). На по-късен етап се очаква и Fabia Combi (и ще бъде позициониран близо до хечбека Rapid Spaceback).

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...