Home / Национален Шкода събор 2016

Национален Шкода събор 2016

В периода 10-12.06.2016г., на писта Дракон, с. Калояново, се проведе ежегодният Национален събор на Шкода клуб България. Мероприятието отново беше подкрепено от нашите партньори Еуратек ООД – официалният вносител на автомобили Шкода за България, които за пореден път ни помогнаха както в предварителната организация, така и по време на тридневното събитие. Вносителят осигури за гостите подаръци, награди и тестови автомобили. За цялостната подкрепа изказваме благодарности към управителя на фирмата, г-н Иван Тодоров, към г-н Т. Новаков от пловдивското представителство, както и към целия екип на Еуратек ООД, който участва по време на събора. Подобно на миналата година, така и тази, г-н Новаков пристигна преди откриването на най-мащабното за България Шкода събитие и си тръгна часове след закриването му, поемайки голяма част от товара по провеждането му.

Гостите на Национален Шкода събор 2016 успяха да видят събрани на едно място последните модели на марката, както и такива, произведени преди повече от 40 години. На разположение бяха тестовите автомобили, предоставени от нашите партньори Еуратек ООД, единствената по рода си писта в България и разбира се – така харесваните тревни площи за разпъване на шатри и палатки. Трите дена минаха неусетно в нови запознанства, приятни приказки, много адреналин и гуми, оставени на пистата, много усмивки сред гостите и традиционните вечери на открито пред барбекюто.

Миналата година замерване на времената имаше за обиколка и на италианското преследване. Тази година добавихме измервателна апаратура и в драг дисциплината. С което допълнително увеличихме интригата в тези двубои. Извън регламентираните по програма класове имаше много интересни битки между достойни опоненти.

Всички наградени участници в състезанията, освен с купи и грамоти, си тръгнаха и с награди, любезно предоставени от:

Медийното отразяване на Национален Шкода събор 2016 тази година беше извършено от AutoBild, за което им благодариме.

Нашите приятели от Digit.BG разработиха за нас виртуална разходка из събора. Нещо, с което към днешна дата не може да се похвали друг български автомобилен клуб. Предвид натоварената програма на мероприятието не успяхме да заснемем всичко. Но може да видите част от началото на събора, както и част от пистата, като кликенете тук.

Не на последно място от името на Шкода клуб България искам да благодаря на всички вас, нашите гости, които дойдохте, уважихте събора и се забавлявахте. Защото без вас едно подобно национално мероприятие е немислимо. Благодаря ви!

А за това, което не може да бъде разказано с няколко думи, оставям да говорят снимките по-долу, както и клиповете от видео раздела, направени от наши колеги и гости. Предвид обема на материала, няма възможност всичко да бъде публикувано тук. За повече снимки посетете форума на Шкода клуб България, а за още клипове – нашата YouTube страница.

Очакваме ви и на Национален Шкода събор 2017!