Home / Национален Шкода събор 2015

Национален Шкода събор 2015

По традиция всяка година Шкода клуб България провеждаше своите национални събори пред портите на Соколски манастир (над Етъра, Габрово), а за писта ползвахме едно селскостопанско съоръжение в с. Междене с около 400 метра дължина. Постепенно, предвид развитието на клуба, легловата база започна да недостига, а пистата да става все по еднообразна (удачна е само за драг и имровизирано майсторско управление). Идеята да сменим мястото за провеждане на това ежегодно събитие дойде през 2014г., а реализирането на тази голяма крачка напред стана на 04.07.2015г. – датата, на която проведохме  11-тия подред Национален Шкода събор. Преди години, когато бяхме сравнително малък автомобилен клуб, вечерите на поляната пред Соколски манастир бяха незабравими и уютни. Някои гости опреличаваха тези сбирки на “семеен събор”, което не е далеч от истината. Но може би имаше моменти, в които приятната компания на маса на поляната взимаше превес над факта, че на първо място ние сме автомобилен клуб и форум. И като такъв имахме нужда от промяна в избор на място за провеждане на съборите. С екипа на форума искахме да изберем дестинация, в която да успеем да съчетаем приятните вечери на поляна, пред скарите и до палатките, наблизо да има достатъчно добра и на прилични цени леглова база, която да може да ни събира не само към момента, а да има перспектива и за бъдещи години, когато гостите на събора ще стават все повече и не на последно по значимост – да има къде да провеждаме автомобилните надпревари и да решаваме спортните интриги. След няколко обиколки из България се спряхме писта Дракон, с. Калояново. Някои форумни потребители изразиха мнение, че Дракон е удачен вариант само за състезания и се опасяваха, че ще загърбим традиционните вечери на поляна, доставящи наслада от запалени скари и весели компании, както и хората, които обичат да спят на палатки. Убеден съм, че след приключването на 11-тия Национален Шкода събор, всички тези предположения са останали на заден план. Всеки гост на събитието се убеди, че на едно място може да има поляна, скара, палатки, огромна площ за паркиране и разкошна писта за забавление. Всъщност писта Дракон е единственото по рода си съоръжение в България, на което могат да се състезават както любители, така и професионалисти в автомобилния спорт. Нещо, в което се убедиха всички, без значение дали излязоха на пистата за състезание или направиха няколко обиколки за удоволствие във времето за свободно каране.

Огромна крачка напред направихме и във взаимоотношенията си с официалния вносител на Шкода за България – Еуратек ООД. През последните няколко години съборите се провеждаха с тяхното любезно съдействие, като ни осигуряваха тестови автомобили и предметни награди. Тази година за първи път бяхме равноправни партньори в организирането на 11-тия Национален Шкода събор и получихме тяхната пълна подкрепа. През двата дни на събора имаше постоянно техни представители, които помагаха активно в организацията и провеждането на мероприятието. Също така за Шкода клуб България и гостите на събора беше огромна чест предоставянето на новия модел на Skoda Superb, който направи своята първа публична изява в България именно на нашето събитие (обърнете внимание на рег. номера на колата на снимките по-долу). За всичко това съм изключително благодарен и признателен на г-н Иван Тодоров, управител на Еуратек ООД, който беше наш скъп гост на събора и който лично направи всичко възможно новата Skoda Superb да присъства сред останалите предоставени от вносителя автомобили. Благодарен съм и на г-н Новаков от Еуратек ООД, който по време на целия събор участваше изключително дейно в провеждането му и беше от голяма помощ за целият ни екип. Благодаря и на г-жа Антоанета Янкулова, с която поставихме началото на цялата организация по провеждането на 11-ти Национален Шкода събор.

Искам да благодаря и на автоцентър Трансексперт, които бяха гости на събора и направиха уникално шоу на пистата с един от най-добрите състезателни офроуд джипове в България, а после повозиха част от гостите през нощта по предварително избрано офроуд трасе. Благодаря им и за сервизната подкрепа по време на събора.

Благодаря и на целия екип на Шкода клуб България. За отделените средства, време и енергия да направим този национален събор приятен и незабравим за гостите. Благодаря ви, приятели.

И не на последно място искам да благодаря на всички гости, които дойдоха и уважиха събитието. Без вас събора нямаше да се проведе и нямаше да пожъне заслужения успех. Радвам се, че ни уважиха редовни и нови посетители от цяла България, както и хора, които от години не бях виждал на наши мероприятия. Тази година, благодарение на вас, ни посетиха общо 167 автомобила, от които 159 бяха с марката Шкода. Толкова много коли от любимата марка на едно място до сега не бяхме събирали на нито един Национален Шкода събор. Благодаря ви за уважението и искренно се надявам да сте се забавлявали достатъчно добре, така че да ни посетите и през 2016-та година.

Тук може да разгледате някои от снимките, отразяващи събора, а част от заснетия видео материал, включително и репортажа на Хоби ТВ, ще откриете във видео раздела на страницата ни. Всички останали клипове може да гледате от YouTube канала на Шкода клуб България.