Home / Fabia 2 / Краштест на Skoda Fabia и Honda Civic Hybrid

Краштест на Skoda Fabia и Honda Civic Hybrid

При скорошни краш тест изпитания актуалните модели на Skoda Fabia и Honda Civic Hybrid подложиха на проверка качествата на своята конструкция. За съжаление и двамата пропуснаха възможността да спечелят пълен брой точки.Новата Fabia събира 32 точки за обща защита на пътниците, което отговаря на четири звезди. Критични бележки заслужават твърдите плоскости на арматурното табло, както и самоволно отварящата се врата при страничен удар. Сигурността на пътуващите деца е оценена с три звезди, а по критерий защита на пешеходците чешкият модел получава само две.

Fabia заслужава похвала за предпазното действие на бронята, а поведението на предния капак носи негативи на автомобила при крайното класиране.

Honda Civic Hybrid получава 31 точки или четири звезди. Слабостите в поведението при удар се дължат отново на твърдите плоскости в кокпита и недостатъчно издуващата се въздушна възглавница, която не успява да предотврати контакт между главата на водача и волана.

Сигурността на пътуващите деца се оценява с четири звезди, а защитата на пешеходци – с три. Породени от хибридното задвижване особености в поведението при удар не бяха регистрирани.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...