Home / Новини / Започнаха пътните тестове на кросоувъра Skoda Snowman

Започнаха пътните тестове на кросоувъра Skoda Snowman

В Европа бе забелязано „муле” по време на пътни изпитания под прикритието на компактния Skoda Yeti, но в действителност е по-голям модел, сега известен като Skoda Snowman. Прототипът е по-широк, по-дълъг и по-висок от Yeti, има и по-голямо междуосие.Първоначално папараците решиха, че пред тях е прототип на второто поколение на кросоувъра Skoda Yeti, който се очаква през 2016. Но разликата в размерите е толкова осезаема, че фотошпионите веднага отгатнаха, че става въпрос за напълно нов автомобил.

Нека да припомним, че в основата на автомобила се намира моделът Volkswagen Tiguan, който ще има свои събратя от Skoda и SEAT. Последната разработка на испанците видяхме в концептуален вид Seat 20V20.

В Женева главният дизайнер на Skoda Йозеф Кабан потвърди, че работата над голям кросоувър на чешката марка е в разгара си и го определи като „нова дума в гамата на всъдеходите”. Въпреки това той подчерта, че не става въпрос за по-голям брат на Yeti, но това е един автомобил със съвсем различен дух. „Това ще бъде много добър кросоувър”, увери Кабан. Той отказа да коментира срокове, както и слуховете за малък кросоувър Skoda Polar. Предполага се обаче, че Snowman ще празнува своята премиера през 2017 г.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...