Home / Новини / В очакване на Skoda Snowman през 2016

В очакване на Skoda Snowman през 2016

Чешката марка Skoda ще започне производството на своя нов SUV- Snowman, през 2016 г. Дългият около 4,60 м модел ще слезе от поточната линия на завода в източнобохемския град Квасини.Автомобилът на Skoda с все още неофициалното име Snowman ще се базира на платформата MQB на VW Tiguan XL и ще се позиционира в A + сегмента, над Skoda Yeti. Клиентите имат възможност да поръчат Snowman, както с пет,така и със седем места, освен това ще могат да избират между задвижване на всички колела или само с предно предаване.

Бензиновите двигатели са три, съответно със 150 или 220 к.с., а дизеловите агрегати са със 150 и 184 к.с. Възможно е също така и хибридна задвижваща система. Всички двигатели отговарят на екологичния стандарт Евро 6.

И SUV-ът на Seat ще се произвежда в завод на Skoda. Наред със Skoda Snowman, в побратимия концерн на VW – Seat в Квасини, ще се произвежда еквивалент на модела. Разбира се, SUV-ът на Seat е по-малък, отколкото Snowman. В продължение на години Seat се опитва да конструира компактен SUV. Началото беше положено от студията Seat Tribu, по-късно – през 2011 г. испанците – показаха на автомобилното изложение в Женева студията IBX.

източник (без снимката): ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...