Home / Новини / Второто поколение Skoda Roomster в нов пазарен сегмент

Второто поколение Skoda Roomster в нов пазарен сегмент

Второто поколение Skoda Roomster вече се появи на пътни тестове. За момента тестовият автомобил, който е сниман по време на изпитания на шасито е „муле”, използващо опаковката на актуалния компактен ван Volkswagen Touran. И подобен избор не е случаен. Както и третото поколение Touran, така и Roomster ще стъпи върху универсалната модулна платформа MQB на концерна Volkswagen. Нещо повече, Roomster ще порасне на големина, като от сегмента на субкомпактните ванове ще премине при компактните фамилни автомобили.Премиерата на второто поколение Roomster се очаква през март 2015 г. в Женева, а няколко месеца по-късно ще се появи и в дилърските центрове на чешката марка.

Добре информирани източници твърдят, че по подобие на двойката Citroen C4 Picasso/ Grand C4 Picasso Roomster ще получи и удължена XXL-версия. Предварителната информация сочи, че тя ще се появи на пазара през 2016 г.

Известно е, че Roomster се появи за първи път през 2006 г., а през 2010 претърпя разкрасителна операция. Първият Roomster спечели симпатиите на феновете си не само заради силуета му с приповдигната задна част и богатото остъкляване. Автомобилът получи предно окачване от Fabia, а задното – от първото поколение Octavia. Тази неочаквана смесица придаде на семейния субкомпактен ван спортен характер, като стана истински любимец на почитателите на марката от Млада Болеслав.

източник: ams.bg

x

Check Also

Skoda Karoq е кросоувърът на 2018 година в България!

На 18 януари на официална церемония в Ринг Мол София, SUV моделът ...